
MERKEZ HAKKINDA
Küçükçekmece Belediyesi Nikah Salonunda 3 farklı salon bulunmaktadır.
Kardelen ve Zambak Nikah Salonu 256 kişilik bir oturma kapasitesine sahiptir. Aynı zamanda takı salonlarının da bulunduğu bu iki salonda gerçekleştirilen son iki nikah, talep durumunda kokteylli olarak da kutlanabiliyor.
Lale Salonu’nda ise 500 kişilik bir oturma kapasitesi bulunuyor. Eğer çiftler kokteylli ya da yemekli bir nikah töreni düzenlemek isterlerse kapasitesi 600 kişiye kadar çıkabiliyor. Merkezimiz her davete uygun altyapıya sahip ve en iyi ekipmanların tercih edildiği bir merkezdir.
Başvuru Yerleri:
Küçükçekmece Nikâh Sarayı E5 Yan Yol Üzeri Kartaltepe Mah. Hisar Sok. No:2 Sefaköy / Küçükçekmece
Tel : 44 44 360 (Belediye Santral)
NOT
1- Tarifede belirtilen ücretler sadece salon kullanım ücretleridir.
2- Organizasyon hizmetleri ayrıca ücretlendirilmektedir. Belediyemiz Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü’nce ihale edilerek aşağıda bilgileri verilmiş olan firma tarafından yürütülen bu hizmetler için ayrıca firma ile irtibata geçilmelidir.
HİZMET SAĞLAYICI FİRMA BİLGİLERİ
Lale Salonu Organizasyon Firması
SAHRA SULTAN ŞTİ.
Firma Yetkilisi
Tel: 44 44 360 / 7581
Cep Tel: 0535 201 67 08
Fotoğraf ve Video Hizmetleri
FOTO HAYAT ( HAYAT FOTOĞRAFÇILIK ŞTİ)
Firma Yetkilisi: Murat ÇOBAN
Tel: 44 44 360 / 7608
Cep Tel: 0532 236 51 93
Adres : Küçükçekmece Nikâh Sarayı
Büro telefonu : 44 44 360 / 7608 (Dâhili) (Belediye Santral)
1. Başvuru ve nikah günü için internet sayfamızdan randevu alınması gerekmektedir. Çiftlerin internet sayfamız üzerinden randevu aldıkları gün ve saatte Nikah Sarayına (Kartaltepe Mahallesi Hisar Sokak No:1 E5 Yanyol üzeri Küçükçekmece/İstanbul) birlikte başvuruya gelmeleri zorunludur.
ONLİNE NİKAH REZERVASYON İŞLEMLERİ İÇİN burayı TIKLAYINIZ. (https://ybs.kucukcekmece.bel.tr/ebelediye)
Online Nikah Rezervasyonu cep telefonu gibi mobil cihazlarla yapılamamakta bilgisayarlardan yapılabilmektedir.
2. Nüfus Cüzdanı Asılları, (Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı en son medeni hali işlenmiş ve fotoğraflı olmalıdır. Çipi olmayan veya hasarlı olan kimlikler kabul edilmeyecektir. Ayrıca on yılı aşan veya yıpranmış, kırılmış kimlikler geçerli sayılmayacaktır)
3. Aile Hekimi tarafından düzenlenmiş Evlilik İçin Sağlık Raporları, (Sağlık raporunda 'akdeniz anemisi' yapıldığına dair ibarenin bulunması zorunludur), (Sağlık raporunun düzenlenme tarihinden itibaren en fazla 180 gün sonrasına nikah günü randevusu alınabilecektir.)
4. Fotoğraflar, (Son 6 ay içinde vesikalık olarak çekilmiş dörder adet)
5. Başvuru yapılabilmesi için, her iki kişinin de adrese dayalı Kimlik Paylaşım Sisteminde herhangi bir adreste adres beyanın bulunması gerekmektedir.
6. On yedi yaşını bitirmemiş olanlar için; Aile Mahkemesinden alınmış, Evlenme İzni Kararı ibraz edilmelidir. (Karar kesinleşmiş olmalıdır.)
7. On yedi yaşını bitirmiş, on sekiz yaşını bitirmemiş eş adayının anne ve babası başvuru sırasında kimlikleri, Nüfus Aile Kayıt Örnekleriyle (tüm aileyi gösterir) ve şahsen bulunmalıdır veya noterden muvafakatname getirilmelidir.
8. Kadının daha önceki evliliği sona ermiş ise; kesinleşme tarihinden itibaren üçyüz gün geçmiş olması belgelenmelidir veya mahkemeden kesinleşmiş İddet Müddetinin Kaldırılması kararı getirilmelidir.
9. Çiftlerden biri veya her ikisinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaması halinde bilgi alınması ve belge kontrolleri için başvurular randevu alınmadan nikah sarayına şahsen yapılacaktır.
10. Hazırlanan evrakların yasal geçerlilik süresi 180 gündür.
11. Kızlık soyadı kullanılmak isteniyorsa müracaat anında dilekçe ile belirtilmelidir.
12. Nikâhtan yarım saat önce iki adet şahidin hazır olması gerekmektedir. Şahitlerin T.C. kimlik numaralı Nüfus cüzdanları yanında olmalı, anne ve baba dışında kimselerden, on sekiz yaşını geçmiş, nikâhı kıyılan çiftin tanıdığı kimseler olmalıdır.