STAJYERLERE CV HAZIRLAMA VE MÜLAKAT EĞİTİMİ

22 Mayıs 2019

Küçükçekmece Belediyesi’nde görevli stajyerlere, ‘Cv Hazırlama- İş Arama Yöntemleri ve Mülakat Deneyimi Eğitimi’ verildi.

Küçükçekmece Belediyesi Çok Amaçlı Salonda İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimde, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kariyer Merkezi Yöneticisi S. Sözer Kırca, öğrencilere önemli tüyolar verdi. 2 saat boyunca süren seminerde gençleri iş bulma konusunda bilgilendiren Sözer Kırca,  stajyer öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

“CV İŞVEREN İÇİN HAZIRLANIR”

Eğitime, Küçükçekmece Belediyesi’nde 2018-2019 dönemi lisede okuyan stajyer öğrencileri katıldı. İş bulmada Cv hazırlamanın önemine değinen Kırca ise, “Cv karşı tarafa kendimizi kısaca anlatmaktır. Kısaca eğitim, profesyonel tecrübe, yetkinlik ve becerilerini anlattıkları dokümanlardır. Unutmayın Cv’ yi kendimiz için değil, işveren için hazırlarız. Sizin Cv’ nize çok kısa bakacaklar, bu nedenle Cv’ nizin kısa ve öz bilgilerden oluşması gerekiyor” dedi.

“REFERANS ÇOK ÖNEMLİDİR”

Cv’nin iş görüşmesine çağırılmak için bir adım olduğunu da kaydeden Sözer Kırca, “Kimse size telefon açıp gelin hemen işe başlayın demez. Sizi görüşmeye çağırırlar. Burada da Cv’ nize yazdığınız iletişim bilgilerinizin doğru olması gerekir. Aksi halde telefonla ararlar ve size ulaşamazlar. Görüşmede sizi kişilik olarak tanımaya çalışırlar. Eğer bir referansınız varsa, o referansınıza güvenirler. Tabi ki referanslarınız akrabanız olamaz. Okuldan öğretmeniniz ya da birlikte çalıştığınız amiriniz olabilir. Bu nedenle referans bulmak çok önemlidir” diye konuştu. Eğitim sonunda ise seminere katılan öğrencilere sertifika verildi.