PERKÜSYON ÖĞRENCİLERİNDEN BÜYÜK BAŞARI

22 Nisan 2019

Küçükçekmece Belediyesi Müzik Akademisi öğrencileri, 2. Uluslararası Pera Perküsyon Yarışması’na damga vurdu. Ünlü perküsyon ustası Engin Gürkey’ in 6 öğrencisi birincilik, ikincilik, üçüncülük ve mansiyon ödüllerini kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

9. Pera Müzik Festivali kapsamında başlayan 2. Uluslararası Pera Perküsyon Yarışması, ülkemizdeki tüm perküsyon tutkunlarını ağırladı. Yarışmada jüri koltuğuna, David Friedman (USA), Can Kıyıcı (Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası), Müşfik Uzun (Borusan Filarmoni ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası), Oğuzhan Oğuz (Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı) gibi değerli sanatçılar ve eğitimciler oturdu. Jürinin karşısında ter döken Küçükçekmeceli öğrenciler ise herkesin beğenisini kazandı.

6 ÖĞRENCİ ÖDÜL KAZANDI

İstanbul Uluslararası 2. Pera Perküsyon Yarışması sonucunda Küçükçekmece Müzik Akademisi öğrencilerinden ödül kazananlar şunlar oldu: 10-11 Yaş Kategorisi  (Metalophon) 1.lik Umut Kaan Koldaş, 12-15 Yaş Kategorisi  (Metalophon) 1.lik Defne Kaya, 2.lik İpek Koçyiğit, 3.lük Berkay Karamanlargil, Mansiyon Tuana Göçen, Elif Güngörür. Topluluklarda ise; Çocuk Kategorisinde, 1'nci Küçükçekmece Çocuk Latin Perküsyon Topluluğu, 3'ncü Küçükçekmece Çocuk Türk Perküsyon Topluluğu oldu.

Ünlü perküsyon ustası Engin Gürkey ise, öğrencileriyle gurur duyduğunu dile getirerek, Küçükçekmece Belediyesi Müzik Akademisi olarak daha çok başarıya imza atacaklarını söyledi.