MANGALA TURNUVASINDA 365 ÖĞRENCİ MÜCADELE ETTİ

11 Ocak 2023

Küçükçekmece Belediyesi, Mangala oyununun genç kuşaklara tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde ödüllü Mangala Turnuvası düzenledi.

2 gün boyunca süren ve 365 öğrencinin kıyasıya yarıştığı turnuvanın startını Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi verdi. Başkan Çebi öğrencilerle birlikte mangala oynayarak, katılan tüm yarışmacıları tebrik etti.

Kemal Çebi: Öğrencilerimiz kendilerini geliştiriyor, sosyalleşiyor

Turnuvada mücadele eden yarışmacılara başarılar dileyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, ‘’365 öğrencinin heyecanına ortak olduğum için çok mutluyum. Mangala Orta Asya Türk topluluklarında zekâ ve strateji oyunu olarak bilinen bir oyun. Amacımız Mangala oyununun genç kuşaklara tanıtılması ve yaygınlaştırılması. Bu tür turnuvalar, çocuklarımızın eğlenerek kendilerini geliştirmesine ve sosyalleşmelerine vesile oluyor. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar diler, şimdiden dereceye girenleri tebrik ederim’’ dedi.

365 öğrenci iki gün boyunca mücadele etti

Küçükçekmece Belediyesi, Küçükçekmece Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mangala Federasyonu işbirliği ile düzenlenen yarışmada; ilkokul, ortaokul ve lise kategorisinde öğrenciler dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı. Turnuva sonunda dereceye giren yarışmacılara madalya, kupa ve hediyeleri takdim edildi.

İlkokul kategorisinde birinci 2000 TL, ikinci 1500 TL, üçüncü 1000 TL; ortaokul kategorisinde birinci 2250 TL, ikinci 1750 TL, üçüncü 1250 TL para ödülünün sahibi olurken lise kategorisinde ise birinciye 2500 TL, ikinciye 2000 TL, üçüncüye 1500 TL takdim edildi.