KÜÇÜKÇEKMECE’DE HER HAFTA 5 BİN 790 PORSİYON SICAK YEMEK

09 Haziran 2020

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede kontrollü sosyal hayata geçişin ardından Küçükçekmece Belediyesi de çalışmalarına hız kesmeden devam etti.

Küçükçekmecelilerin sağlığını korumak için çalışmalarına devam eden ekipler, ilçe genelinde, 1-7 Haziran tarihleri arasında yoğun olarak kullanılan cadde, meydan ve kamusal alanların tamamını dezenfekte etti. Sosyal yardımlar kapsamında ise 3 bin 53 gıda kolisi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken, 5 bin 790 porsiyon sıcak yemek dağıtımı yapıldı.

10 bin 707 çağrı karşılandı

Kentte eşitlik ve kent adaleti ilkesiyle hareket eden Küçükçekmece Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı gereği ihtiyaç sahibi Küçükçekmecelilerin taleplerini yerine getirebilmek için sahadan hiç ayrılmadı. Küçükçekmece’de son bir haftada gıda yardımlarının yanı sıra 5 bin 790 porsiyon sıcak yemeği ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Küçükçekmece Belediyesi 10 bin 707 vatandaşın da çağrısını yanıtsız bırakmadı.

Toplu kullanım alanları sürekli dezenfekte ediliyor

İlçede, 68 kamu binası, 450 dernek, 477 sokak ve cadde dezenfekte edilirken, 335 adreste yaz gelmesiyle artan sinek oluşumuna karşı larva ilaçlaması gerçekleştirildi. Sokak canlıları için görev başında olan Veteriner İşleri ekipleri de 180 kg kedi ve köpek mamasının dağıtımını yaptı. Küçükçekmece Belediyesi, koronavirüse karşı aldığı önlem ve tedbirleri düzenli periyotlar ile sürdürecek. 65 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan, ihtiyaç sahibi vatandaşlar, Küçükçekmece Belediyesi İletişim Merkezi’ne 444 4 360 numaralı telefondan ulaşabilir.

1-07 Haziran tarihleri arasında yapılan çalışmalar;

*68 kamu binası,

*450 dernek,

*447 sokak ve cadde dezenfekte edilmiştir.

*335 adreste sinek oluşumuna karşı larva çalışması yapılmıştır.

*180 kg mama dağıtımı,

*3053 gıda kolisi,

*5790 porsiyon sıcak yemek dağıtımı yapılmıştır.

*10707 adet çağrı, iletişim merkezimiz tarafından karşılanmıştır.