KÜÇÜKÇEKMECE ÇOCUK KAHKAHALARIYLA, ÇOCUKLAR FESTİVALLE ŞENLENDİ

16 Temmuz 2019

Halkevleri Çocuk Festivali’nin 7’ncisi Küçükçekmece Atakent Meydan Parkı’nda başladı. Festivalde çocuklar bu yılda renkli atölyeler ve çocuk şarkılarıyla eğlenerek, ürettiler.

13 Temmuz 2019 Cumartesi Küçükçekmece Belediyesi katkılarıyla düzenlenen İkitelli Halkevi Çocuk Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivale katılan yüzlerce çocuk gönüllerince eğlendi. Yaz döneminde çocuklara çeşitli atölyelere katılma imkanı sağlayan Halkevleri, atölyelerin bitimini Çocuk Festivali ile kutluyor. İstanbul genelinde Beşiktaş’ta ve ilçe genelinde Halkalı’ da düzenlenen Çocuk Festivalleri’nde çocuklar hem atölyelere katılma imkanı hem de kendi hünerlerini sergileme imkanı buluyor.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi “Küçükçekmece çocukların sokaklarda daha özgürce hareket edebildiği, betona değil yeşile yatırımın yapıldığı, her mahalleye eşit seviyede hizmetin gittiği, çağdaş, hak ettiği güzellikleri yaşayan, gelişen bir ilçe olacak” dedi.

Bu yıl ‘Çocukların elleri güzelleştirir dünyayı’ sloganıyla yola çıkan festivalde çocuklar, birbirinden eğlenceli ve yaratıcı atölyelere katıldı.

Halkalı’ da bulunan Atakent Meydan Parkı’nda 7’ncisi gerçekleşen İkitelli Halk Evi Çocuk Festivali’nde Yüz Boyama, Akıl Oyunları, Halat Çekme, Sandalye Kapma, Eğlenceli Bilim gibi oyunlar oynayan çocuklar unutamayacakları bir gün yaşadı. Seramik, resim, keçe atölyelerine de katılan çocuklar, üreterek eğlenmenin tadına vardı. Festival ayrıca çocukların eserlerinin olduğu bir sergiye de ev sahipliği yaptı. Okan ve Özkan Kobatan grubunun hareketli şarkılarıyla da eğlenen çocuklar, dans edip şarkı söyledi.

“Tüm Çocukların Eşit Bir Yaşam Hakkına Sahip Olmasını Amaçladık”

Halkevleri olarak 12 yıldır yaz çocuk projesini hayata geçirdiklerini söyleyen İkitelli Halkevi öğretmeni Zozan Cengiz, “Biz burada tüm çocukların eşit bir yaşam hakkına sahip olmasını amaçladık. Halkalı ve İkitelli sınıfsal farkın çok olduğu bir yer. Çocuklara özgürce kendilerini var edebildikleri bir yer açmak amacımız. Türkiye’nin dört bir yanında Halkevleri eğitim ve kültür sanat hakkından mahrum bırakılan çocuklara ders veriyor aslında. Tamamen gönüllülük esasına dayalı. Tabi ki belediyenin de katkılarıyla gerçekleştiriyoruz. Küçükçekmece Belediyesi'ne ve Başkan Kemal Çebi’ye teşekkür ediyoruz” dedi.

“Bu Etkinliklerin Devam Etmesini İstiyoruz”

Çocuğuyla birlikte festivale katılan Burcu Kaya (34), “Oğlum seramik hamurundan şekil çıkarıyor. Çok keyifli ve güzel vakit geçiriyoruz. Bu etkinliklerin devam etmesini istiyoruz”, oğlu Utku Kaya (7) ise, “Arkadaşlarıma hediye yapıyorum. Çok mutluyum” diye konuştu.

Çocuğuyla birlikte festivale katılan Altun Yağız ise (33), “Büyük bir heyecanla ip çekme yarışını bekliyoruz. Çocuklar bizden böyle etkinlikler istiyorlar. Bu tarz etkinliklerin sayısı artmalı” dedi. Kızı Ece Yağız (9) ise festivalde çok eğlendiğini söyledi.