DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLERİN ESERLERİ ‘BENİM KOLEKSİYONUM’ SERGİSİNDE

07 Mart 2022

Küçükçekmece Belediyesi sanat dünyası için oldukça prestijli bir sanat projesine imza atıyor. Francisco Goya'dan, Salvador Dali'ye, Marcel Duchamp'tan Alberto Giacometti'ye, Bedri Rahmi Eyüboğlu'ndan Avni Arbaş'a dek dünyaca ünlü isimlerin eserleri "Benim Koleksiyonum" başlıklı sergide izleyicilerin beğenisine sunuluyor.

Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek olan Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının koleksiyonlarından derlenen sergide resim, baskı, gravür, fotoğraf, günümüz medya sanatı ile pek çok farklı obje yer alıyor.  Sergi, 19 Mart 2022 Cumartesi günü kapılarını aralayacak.

Goya, Duschamp, Dali ve Giacometti baskıları bu sergide

Sergide günümüz çağdaş sanatçıları geçmişten birikimler yaparak, sanatlarını inşa edip, hem kendi sanatlarını hem de biriktirdiklerini, koruduklarını da geleceğe devrederken Küçükçekmece Belediyesi bu eserleri aynı çatı altında bir araya topluyor. Paris’te yaşayan Türk Ressam Onay Akbaş’ın koleksiyonundan Paris’ten bu sergi için güçlükle getirilen Paris ekolünün efsane ismi Alberto Giacometti baskıları ve  Bedri Rahmi Eyüboğlu desenleri, sanatçı Devabil Kara koleksiyonundan Türkiye’de ilk kez bir sergide görülecek DADA akımının babası Marcel Duchamp Baskıları, Doğan Paksoy koleksiyonundan orijinal Salvador Dali baskıları ile Süleyman Saim Tekcan koleksiyonundan sanat tarihinin en önemli isimlerinden Francisco Goya gravürleri bu sergide sanatseverlerle buluşacak.

Başkan Kemal Çebi: Yaratıcı dünyaları buluşturmaya, kültürün sanatın kalbi olma yolunda emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.

Tüm sanat camiasını ve sanatseverleri sergiye davet eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Biriktirmenin, kültür ve sanat inşa ederken ne derece önemli olduğuna vurgu yaparak, günümüz sanatçılarının gerek eserlerini gerekse koleksiyonlarını böylesi önemli bir projede bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Bugüne dek, sanatçıların kendi eserlerini sergiler ile Küçükçekmecelilerle buluşturuyorduk. "Benim Koleksiyonum"da ise sanatçıların kendi koleksiyonlarını, biriktirdikleri sanat eserlerini göreceksiniz. Sergilediğimiz bu koleksiyonları özellikle gençlerin görmesini istiyorum. Sanatın evrensel değerlerinin sanatseverlere ulaşması adına çalışmalarımızı sürdürürken, toplumun her kesiminin bu orijinal eserlerin eğitsel yönünden faydalanmasını da istiyoruz ve önemsiyoruz. Bu anlamda çok kıymetli eserlere ev sahipliği yapıyor, büyük bir projeye imza atıyoruz. Bu sergide öğrenciler, sanatçılar, araştırmacılar ve sanatseverler,  dünya çapında bir kültür mozaiğinin olağanüstü yansımalarını bulabilecek ” diye konuştu.

Sergi, 20 Nisan’a dek CKSM’de sanatseverleri ağırlayacak.

Sergide yer alacak sanatçılar ve koleksiyonları:

Balkan Naci İslimyeli’nin yıllardır biriktirdiği eşsiz camaltı ve halk resmi koleksiyonu

Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun artık efsaneleşen emaye koleksiyonu

Mehmet Günyeli’nin Osmanlı esnaf belgeleri koleksiyonu

Maria Kılıçlıoğlu Baraz’ın sıra dışı hikayeleri ile Pinokyo koleksiyonu

Yalçın Gökçebağ’ın uzun yıllar TRT yıllarından tutkusu fotoğraf makinaları koleksiyonu

Süleyman Saim Tekcan’dan dünya sanatının efsanesi Francisco Goya gravürleri

Şahin Paksoy’un müzesinde sergilenmeden önce bu sergide görülecek olan eşsiz Osmanlı dönemi Türk kahve objeleri

Devrim Erbil’in ilk baskıları ile Zühtü Müridoğlu Gravürleri

Onay Akbaş’tan Paris’ten bu sergi için güçlükle getirilen Paris ekolünün efsane ismi Alberto Giacometti baskıları, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Avni Arbaş desenleri.

Fevzi Karakoç’un rengarenk şalları ve şapka koleksiyonu

Tülin Onat’tan dünyanın maskları.

Murat Germen’in babadan devraldığı duygusal geleneği, dijital makale, belge koleksiyon

Mahir Güven’in Osmanlı dönemi Ay-Yıldızlı yemek tabakları koleksiyonu

Devabil Kara’nın Türkiye’de ilk kez bir sergide görülecek DADA akımının babası Marcel Duchamp ve Herbert Otto Hajek Baskıları.

Zahit Büyükişleyen’den Duchamp’a Pipolar.

Doğan Paksoy’un Salvador Dali baskıları.

Gülten İmamoğlu’ndan Anadolu’da kumaş baskılarına renk veren Ağaç Baskı Kalıpları koleksiyonu

Selahattin Yıldırım’ın sanatçı resimleri; İbrahim Çiftçioğlu, Rafet Ekiz, Mustafa Horasan, Mahir Güven, Temür Köran, Petra Höcker, Harun Antakyalı ve Nezihe Bilen Ateş resimleri…