DEVRİM ERBİL’İN ÖZGÜN BASKI RESİM SERGİSİ KÜÇÜKÇEKMECE’DE

15 Şubat 2020

Küçükçekmece Belediyesi, sanat hayatında 60 yılı geride bırakan usta ressam Devrim Erbil’in özgün baskı resimlerini Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturdu.

Sergide, Devrim Erbil’in sanatçı oğlu Evrim Erbil ile uzun zamandır üzerinde birlikte çalıştıkları 37 adet serigrafi, dijital ve metal baskı örnekleri yer alıyor.

Sanatseverlerden büyük ilgi

‘Resmin Şairi Devrim Erbil’ başlıklı sergi açılışını, sanatçı ve sanatseverler birlikte gerçekleştirdi. Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, açılışa katılan sanatseverlere ve sergiye sundukları katkı için usta sanatçı Devrim Erbil’e teşekkür etti.

Sanat halkın içine girebildiği kadar anlamlıdır

Sanatçı Devrim Erbil sergide özgün baskı resimlerinin sergilendiğini ifade ederek, “Özgün baskı bence sanatın demokratikleşmesidir. Çoğalan bir resim anlamına gelir. Bir eseri çoğaltmak daha çok kişiye ulaşmak içindir. Sanat yanlış anlaşılan bir deyimle belli varlıklı kimselerin ulaşabildikleri bir alan gibi düşünülür. Oysa benim sanat görüşüm, ne kadar halkın içine girerse sanat o zaman anlam taşır. İnsanlık tarihine baktığımızda ileri ya da geri her toplumda sanat var. Sanat demek ki insanların istese de istemese de yaptığı bir şeydir. Biz buna psikofizyolojik içgüdü diyoruz. Ben insanlar sanata ulaşsın, eserleri evlerine asabilsinler istiyorum. Küçükçekmece’de mükemmel işler yapıldığını görüyorum. Benim sanatımı çok iyi anlatan eserler burada bir arada. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

15 Mart’a dek izlenebilir

Devrim Erbil’in ilk dönem çalışmalarının yanı sıra son yıllarda üretmiş olduğu baskı tekniklerinin yer aldığı sergi, 15 Mart’a dek sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.