Cennet Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirilen konserinin öncesinde açıklamalarda bulunan Ortaçgil, müzik kariyerinde geride bıraktığı 50 yılı değerlendirerek, “Benim müzikal yolculuğum şöhret ya da kitlesellik üzerine kurulu değil. Toplumsal bir misyon adına hiçbir zaman şarkı söylemedim ama şarkılarımın içinde her zaman bir politika vardır” dedi.

Konserde, Benimle Oynar mısın?", "Değirmenler", "Denize Doğru", "Adalar", “Bozburun”, "Bu Su Hiç Durmaz" ve "Sensiz Olmaz" gibi eski ve yeni şarkılarını seslendiren Ortaçgil’e, orkestrada Erkan Oğur gitarıyla eşlik etti. Sanatseverler, konsere büyük ilgi gösterdi.

Ortaçgil: Dünyadaki herkes popüler kültürün esiri değil, olmamalı da!

Bülent Ortaçgil, müzik sanatını icra etmenin ciddi bir iş olduğunu ifade ederek, “ Bu iş eğlence işi değil. Eğlence var evet ama jimnastik de var. Beyninizi ya da içinizi karıştıracak şeyler de! Dünyada herkes popüler kültürün o denli esiri değil. Olmamalı zaten. O tarzın dışında müzik yapan insanlar var. Daha az biliniyorlar, daha fazla müziğin içindeler. Bu var ve her zaman da olacak” diye konuştu.

Bu işi niçin yaptığınızı kendinize itiraf edin

Genç müzisyenlere ve müzikle ilgilenmek isteyenlere tavsiyelerde bulunan Bülent Ortaçgil, “ Kriterinizi belirlemeniz lazım. Kendinize bu işi niçin yaptığınızı itiraf etmelisiniz. Kimi var bu işi şöhret için yapıyor, kimi var para için yapıyor. Kimi var kız tavlamak için, kimi zengin olmak için yapıyor! Bu işin bilimini öğrenmelisiniz. Müzikle ilgili ciddi bir eğitimden geçtikten sonra ya da kendi dağarcığınızı genişlettikten sonra kendinize inanmak ve sürekli çalışıyor olmak gerekiyor” dedi.

Bugün daha az heyecan, daha fazla bilgi var

Bülent Ortaçgil, geçmişten bugüne müzik yolculuğunu değerlendirerek, “İnsan değişiyor, öğreniyor. Gençlikte daha fazla heyecan, daha az bilgi vardı. Şimdi daha çok bilgi, daha az heyecan var. Geçmişten bugüne büyük bir yol ayrımım yok. Yaptığım müzik üç beş form değişikliğiyle sürmekte. Yaptığımız şeyin çok büyük kitleler tarafından bayrak edilmesi güzel bir şey olabilir isteyenler için. Ancak ben hiçbir zaman öyle bir şey hedeflemedim. Toplumsal bir misyon adına da hiçbir zaman şarkı söylemedim ama şarkılarımın içinde her zaman bir politika vardır. Benim şarkılarım daha ziyade hep bir ağızdan söylenen şarkılar değildir de insanın içine doğru yapılan işlerdir” diye konuştu.