BELEDİYE PERSONELİNE KAMU İHALE MEVZUATINDAKİ GÜNCEL GELİŞMELER ANLATILDI

19 Aralık 2019

Şeffaf, katılımcı ve denetlenebilir olma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Küçükçekmece Belediyesi, hizmet içi eğitim programları kapsamında personele yönelik ‘E İhale Mevzuatı ve Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi’ düzenledi. Küçükçekmece Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından, personelin mevzuatla ilgili değişen yönetmelikler, teknik hususlar ve yapılan güncellemelerle ilgili bilgilendirilmeleri için düzenlenen eğitime, ilgili 100 personel katıldı.

Küçükçekmece Belediyesi çok amaçlı salonda gerçekleştirilen eğitim, Kamu İhale Kurumu eski Daire Başkanı Muhsin Açık tarafından verildi.

Güncel Gelişmeler Açısından Eğitimler Sürdürülmeli

Muhsin Açık, idarelerin kamu ihale mevzuatına dayalı eğitimlerini dinamik olarak sürdürmek zorunda olduklarını ifade ederek, “ Uygulamada ortaya çıkan problemler, sık sık karşılaşılan ve net yapılamayan değerlendirmeler dikkate alınmak suretiyle, personelin günlük gelişmeleri takibi açısından bu tür eğitimler önem arz ediyor. Eğitim kapsamında, ihalelerde karşılaşılan problemleri ve çözüm önerilerini anlatıyoruz” dedi.

İhale Kanunu ile İlgili Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri Konuşuldu

4734 sayılı kamu ihale kanunu ve 4735 sayılı kamu ihale sözleşmeleri kanunu çerçevesinde uygulamaları anlatan Muhsin Açık, ihalede genel hükümler ve uygulama ilkeleri, ihale usulleri, doküman hazırlama, teklif ve başvuruların sunuş şekilleri, doğrudan temin, e-ihale ve e-eksiltmedeki güncel gelişmeleri personelle paylaştı. Katılımcıların sorularıyla interaktif bir şekilde geçen ve iki gün süren eğitim boyunca, ihalelerde karşılaşılan veya karşılaşılması olası sorunlara yönelik çözümler masaya yatırıldı.