23 NİSAN ÇOŞKUYLA KUTLANDI

25 Nisan 2022

Küçükçekmece Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı birbirinden renkli etkinliklerle kutladı. Küçükçekmeceli çocuklar, ilçenin pek çok noktasında düzenlenen etkinliklere büyük ilgi gösterdi. Katılımın yoğun olduğu programda çocuklar gün boyunca gönüllerince eğlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yıl dönümü kutlamaları programı, Küçükçekmece Belediyesi önündeki tören alanında gerçekleştirilen anma töreni ve  Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk bırakılması ile  başladı. Törene Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Gözüdok, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve STK’lar katıldı.

Kemal Çebi: 23 Nisan’ı Küçükçekmeceye yakışan etkinliklerle kutladık

Etkinliklerde çocukları yalnız bırakmayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, 23 Nisan mesajında, ‘’Milli mücadelenin en önemli adımlarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Küçükçekmeceye yakışan etkinliklerle kutladık. Çocuklar, barış dolu bir geleceğin teminatı, sevgiyle örülecek bir yaşamın neşesidir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın mutlu olması için çalışıyoruz çünkü onların mutluluğu bizim de mutluluğumuz. Bugün burada bizimle bu çoşkuyu yaşayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, çocuklarımızın bayramını kutluyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Başkan Çebi koltuğunu Betül Bozan’a teslim etti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Küçükçekmece’de de gelenek değişmedi. Şehir Er Müslüm Zengin İlkokulu öğrencileri Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’yi makamında ziyaret etti. Çebi başkanlık koltuğunu Betül Bozan isimli öğrenciye teslim etti ve çocukların taleplerini dinledi.

Seyir Parkı’nda Volkan Abi ile Mutlu Çocuklar

23 Nisan kutlamaları kapsamında Kuşlu Kütüphane Seyir Parkı’nda etkinlikler düzenlendi. ‘Volkan Abi ile Mutlu Çocuklar’ etkinliğinde çocuklar büyük ilgi gösterdi. Kukla ve sihirbaz gösterilerini izledi, şarkılar ve marşlar eşliğinde dans ederek günlerini kutladı. Etkinliğe katılan çocuklara pamuk şeker ve dondurma ikram edildi.

Kutlamalar gün boyu devam etti

Kutlamalar ilçedeki Gündüz Çocuk Bakımevlerinde, Kültür Merkezlerinde ve Fevzi Çakmak Meydanı’nda gün boyunca devam etti.  Bando ekibi gösterisi, müzik dinletileri, yüz boyama, palyaço gösterisi, şiir dinletisi, çuval yarışması, halat yarışması, meddah gösterisi ve çocuk oyunları ile çocuklar keyifli bir gün geçirdi. Etkinlikler, Fevzi Çakmak Meydanı’nda Şerbet konseri ile son buldu.