YARALI TAVŞAN TEDAVİ EDİLDİ

01 Kasım 2019

Küçükçekmece Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde minik dostlarımızın gerekli tedavilerini gerçekleştiren sağlık emekçileri en son yaralanan minik bir tavşanın eski sağlıklı günlerine dönmesine yardımcı oldu.

Kente saygı, kentte eşitlik ve kentte adaletti sağlayarak her canlının doğuştan kazandığı yaşama hakkını güvenceye altına almayı hedefleyen Küçükçekmece Belediyesi, minik dostlarına yardım etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde tasması çıkartılan bir köpeğin saldırısına uğrayarak boynundan yaralanan minik tavşan, iki hafta süren tedavi süreci sonrasında Küçükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

“Tedavi Süreci Biraz Uzun Sürdü”

Tavşanın sağlığına kavuştuğunu söyleyen Veteriner Hekim Süleyman Kahraman “Hayvan parkta köpeklerin saldırısına uğramış. Bize geldiğinde açık yarası ve enfekte yarası vardı. Bu noktada tedavilerini gerçekleştirdik. Bakımlarını yaparak hayvanın sağlığına kavuşmasını sağladık. Tedavi süreci biraz uzun sürdü. Enfekte dokular temizlendi ama ardından tekrar enfeksiyon kaptı. Açık yara tedavisine bıraktık. Şu an durumu iyi, yarası tamamen kapandı. Tavşan sağlığına kavuştu. Bundan sonraki süreçte hayvanseverlerimiz ya da buraya gelip hayvanımızı sahiplenmek isteyen bir vatandaşımız çıktığı takdirde sahiplendireceğiz. Yeni yuvasına kavuşacak” şeklinde konuştu.

Küçükçekmece Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili bilgi almak isteyenler, 444 4 360 nolu telefonu arayabilir.