KÜÇÜKÇEKMECE’DE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

18 Eylül 2019

Küçükçekmece Belediyesi ile KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen arasında toplam 565 memuru ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.

Küçükçekmece Belediyesi ile Tüm Bel-Sen 1 Nolu Şube (Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası) arasında 2019-2021 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Tüm Bel Sen, aylık  bin 400 TL ve 4 ikramiye için el sıkıştı. Memurun yüzü güldü.

Küçükçekmece Belediyesi önünde gerçekleşen imza töreninde, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Tüm Bel Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt ile KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından Kemal Çebi, Erdal Bozkurt, Ramazan Gürbüz ve Tüm Bel Sen 1 Nolu Şube Yürütme Kurulu Üyeleri Toplu İş Sözleşmesi’ne imza attı. İmza töreninin ardından çalışanlar halay çekerek toplu sözleşmeyi kutladı.

Kemal Çebi:  Bu İmza Yaşamım Boyunca Attığım En Önemli İmzalardan Biri

Emeği geçenleri tebrik eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Ömrünün tamamını çalışanın, emeğin yanında durmuş, bunu kendine vazife edinmiş birisi olarak bu toplu sözleşmeyi imzalayacağım. Bütün dünyada sendikal yükselişe destek vermiş ve toplumun örgütlenebilmesi için örgütlü toplumu savunmuş bunun da yeterince bedelini ödemiş bir siyasetçi ve Küçükçekmece Belediye Başkanıyım. Ülke şartları bizi her ne kadar zorlasa da çalışanın, emekçinin yanında durmaya devam edeceğiz. Umuyorum ki bugün imzalayacağımız 2 yıllık toplu sözleşmeyle bir örnek teşkil eder. İnanın bu imza yaşamım boyunca attığım en önemli imzalardan biri olacak. Bir toplu sözleşmeye taraf olarak ilk defa imza atacağım. Çok mutlu ve çok heyecanlıyım, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Küçükçekmece’de Memurun Yüzü Güldü

Kemal Çebi’ye teşekkür eden Tüm Bel Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, “ Bu toplu sözleşme süreci çok önemli. Ülkemizde imzalanan toplu sözleşme hukukuna baktığımızda biz henüz arzuladığımız noktada değiliz. 4688 Sayılı Yasayla tarif edilirken kısıtlandı, tırpanlandı. Ucundan bucağından alındı, siyasal iktidarın istediği bir sözleşme hukukuna dönüştürüldü. 30 yıldır kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Çok yoğun baskılar yaşadık. Dönem dönem siyasi iktidarların işine gelmedi bu tutumumuz. Hedefimiz, mutlu bir arada yaşayan bir Türkiye bir kent yaratmaktı. Bu nedenle bugün yaptığımız işin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Masadan mutlu ayrılmak çok önemli. Küçükçekmece’de kamu emekçilerimiz ve belediye başkanımızla toplu sözleşmemizi imzalıyoruz. 2019-2021 arasını kapsayan toplu sözleşme hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz de, “Ülkemizdeki tüm emekçilerimizi din, dil, cinsiyet, siyasi düşünce ayırt etmeksizin herkesin insanca yaşama kavuşması için mücadele ediyoruz. Ülkemizde özgür bir toplu pazarlık sürecinin, demokratik iklimin evrensel ölçekte oturuncaya, gelişinceye kadar biz emekçiler mücadele edeceğiz. Burada bu toplu sözleşmede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.