İMAMOĞLU’NUN KATILIMIYLA BÖLGESEL İSTİHDAM OFİSİ AÇILDI

20 Haziran 2019

Küçükçekmece Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Bölgesel İstihdam Ofisi’ Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla açıldı.

İşveren ve işgücünü bir araya getirip, doğru iş doğru meslek konusunda iş arayanlara ışık tutacak olan İstihdam Ofisi, Küçükçekmece’nin yakın çevresi Beylikdüzü, Bakırköy, Esenyurt ve Avcılar’a da hizmet verecek.

Sosyal sorumluluk ilkesiyle faaliyetlerini sürdüren ve Türkiye’deki işsizlik sorununa kayıtsız kalmayan Küçükçekmece Belediyesi, Bölgesel İstihdam Ofisi’ni hayata geçirdi. Yeşilova Mahallesi’nde hizmet verecek olan İstihdam Ofisi’nin açılışına Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İmamoğlu açılışta Küçükçekmecelilerden büyük ilgi gördü.

“HEM MESLEK EĞİTİMİ HEM İSTİHDAM”

Ekrem İmamoğlu, bölgesel istihdamın önemine dikkat çekerek, “Bu ofis, yeni dönemde özellikle iş arayan vatandaşımızla, eleman arayan işvereni buluşturacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde meslek eğitimi yapan İSMEK’ten, Küresel Kent Akademisi’ne ve Kent Enstitülerine varıncaya kadar bütün bu kurumlarla birlikte hareket edip, buraya başvuran ama mesleğim yok diyen kimseyi yarı yolda bırakmayacak. O kişilere, hangi meslek dalında ihtiyaç varsa o meslek alanında eğitimi öngörecek, sertifikasını hazırlayacak. Daha sonra sertifikası olana bir nevi iş garantisi sunacak. İstanbul’da biz 200 bin insanımıza iş bulacağız dediğimizde bu belediyenin işi değil diyenlere, belediyenin bir şehrin insanını toplumunu organize etme ve insanlara iş bulma konusunda aktif olduğunda neleri başarabileceğini göstereceğiz” dedi.

“İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE DÖNÜŞECEK”

İstihdam konusunda 39 ilçe belediyesiyle işbirliği yaparak bu çalışmaları seferberliğe dönüştüreceklerini ifade eden İmamoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Evlerine ekmek götürecek olan insanlarımıza doğru iş bulmak konusunda ışık tutacak ve buradaki uzman arkadaşlarımızla ilişkide olacak bir merkez kurmuş oluyoruz. 39 ilçe belediyesiyle de iş birliği yapacağız. Kendilerinde var olan sistemleri bu sistemle entegre edeceğiz. Siz insanların evine ekmek götürme konusunda bilinçli, eğitim veren ve iş bulan bir çalışma gerçekleştireceğiz. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve yol arkadaşlarına teşekkür ediyor, Küçükçekmece’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.