YILIN DEĞİL YÜZYILIN ANNESİ “SAADET CİVİL”

Küçükçekmece’de yaşayan 4 çocuğunun 4’ü de engelli olan fedakar anne Saadet Civil, Küçükçekmece Belediyesi tarafından yılın annesi seçildi.

Yaşamını çocuklarına adayan, onlara hem anne hem baba olan, şeker hastası Saadet Civil’in tek başına verdiği yaşam mücadelesi ve çocuklarına olan bağlılığı herkese örnek teşkil ediyor.

Yaşları 24 ile 35 arasında değişen 4 engelli çocuğuna gözü gibi bakan,  tüm zorluklara rağmen kendisini yaşama bağlayan evlatlarına nefes olan anne Saadet Civil'in fedakarlık hikayesi her insana hayat dersi verecek nitelikte...

GİTMEDİĞİMİZ DOKTOR KALMADI

10 yıl önce eşini kaybeden 58 yaşındaki anne Saadet Civil; "Çocuklarım 17-18 yaşlarına kadar sağlıklılardı. Oğlum Murat (32) ortaokula giderken, kızlarım Melek (35) ile Pınar (30) 18 yaşından sonra yatağa mahkum oldu.  En küçük kızım Dilek'te (24) 17 yaşından sonra  yürüme ve konuşma bozukluğu başladı o da kardeşlerini gördüğü için bunu hiç kabullenmek istemedi. Çok üzüldü ancak kabul etti. Gitmediğimiz doktor kalmadı. Akraba evliliğinden dolayı böyle olduğu söylendi. Çocuklarıma tek başıma bakıp mücadele ediyorum. Akrabalarımız hepsi uzakta, herkes kendi geçim derdinde. Allah’ın verdiğine razı geldik. Ondan ne gelirse başımız gözümüz üstüne" diye konuştu. Fedakar anne Saadet Civil çocuklarına  gözü gibi baktığını bütün gününün onların tüm ihtiyaçlarını karşılamakla geçtiğini belirterek, çocuklarını bırakıp bir yere gitmekte zorlandığını dile getirdi.

DEVLETİMİZ BİZE SAHİP ÇIKTI

Devletin kendilerine sahip çıktığını ve engelli çocukları için maaş aldığını belirten Saadet Civil, “Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'den de Allah razı olsun. Bizim her eksiğimizi karşılıyorlar" dedi. Annelerinin tüm zorluklara rağmen kendisine ve kardeşlerine çok iyi baktığını ifade eden ailenin ilk çocuğu olan Melek Civil(35), “ Annemin, anneler gününü kutluyorum. Allah ondan razı olsun. O olmasaydı bize kim bakar ki?” diyerek anne sevgisinin yerini hiçbir şeyin tutmadığının altını çizdi.

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

Hayatını çocuklarına adayan Saadet Civil’i yılın annesi olarak seçtiklerini belirten  Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Saadet Hanım, yılın annesi ödülünü fazlasıyla hak ediyor. 4 engelli evladına  yıllarca tüm zorluklarına rağmen bakarak onlara nefes olan Saadet Hanım yılın değil yüzyılın annesi olarak bütün övgüleri hak ediyor.  Devletimiz kendilerine maaş bağlamış, belediye olarak biz de hem daim yanındayız. Saadet annemizin bu imtihanını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Başta Saadet annemiz olmak üzere tüm annelerimizin, anneler gününü tebrik ediyorum” dedi.  Civil ailesini ziyaret eden Başkan Temel Karadeniz ve eşi Nilgün Karadeniz tarafından Saadet Civil’e “Yılın Değil, Yüzyılın Annesi” imzalı plaket ve çiçek takdim edildi.