TEL VE ÇİVİ İLE ERDOĞAN’IN SİLÜETİNİ YAPTI

15 Mart 2019

Küçükçekmece Belediyesi Hünerli Eller Çarşısı’nda çalışmalarını sanatseverlerle buluşturan filografi sanatçısı Hamiyet Oflaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın silüetini filografi sanatıyla deriye işledi.

Osmanlı’dan günümüze unutulmaya yüz tutmuş bir el sanatı olan Filografi’ye hobi olarak başladığını belirten ev hanımı Hamiyet Oflaz (50), “ Çivi ve telin aşkı derler bu sanata. Çivi ve telden başka bir şey kullanılmıyor. Çok zevkli. ABD ve Japonya’da özel odalarda psikoterapi olarak kullanılıyor. Tam bilinmiyor Türkiye’de.  İlk Bursa’da gördüm. Orada çok yaygın. Çok hoşuma gitti. Sonra kurslarına gittim. Çok severek yapıyorum” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN SİLÜETİNİ YAPMAK İSTEDİM”

Daha önce silüet çalışmadığını ve ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın silüetini çalışmaya karar verdiğini ifade eden Hamiyet Oflaz, “ Genelde Arap harfleri, çiçek desenleri yapıyordum.  İlk kez bir silüet çalışmaya karar verdim.Cumhurbaşkanı Erdoğan ile başlamak istedim. Silüeti bitirdikten sonra kendisine hediye etmek istiyorum. Bu tabloya başlayalı 10 gün oldu. Bitmek üzere. Üzerinde yoğun çalışırsanız, kısa bir zamanda tamamlanabiliyor” diye konuştu.

Hamiyet Oflaz, tabloyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim edilmek üzere Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teslim etti.  Hamiyet Oflaz, Hünerli Eller Çarşısı projesinden dolayı Başkan Karadeniz’e teşekkür ederken, Karadeniz’de sanatçıyı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.